Juf Floor in Zweden

Dag 2: eerste basisschool

Hallo Allemaal,

We zijn momenteel op de eerste basisschool in Zweden. De school ligt in het plaatsje Fjälkestad. Wij lopen vandaag mee in klas 4. In deze klas zijn de leerlingen 10-11 jaar oud. Tot nu toe vinden wij het heel erg leuk hier!

De eerste indruk was: waar zijn we beland? Heel veel natuur en weinig huizen te zien, Alleen een kerk met een kerkhof ligt tegenover de school. De klas waarin wij ingedeeld zijn, ligt in een woonhuis. Boven de klas is een verdieping waar een familie woont en naast de klas is een woonruimte waar een man en vrouw woont.

We werden meteen heel vriendelijk ontvangen. Ook de leerlingen waren erg benieuwd naar wie wij waren. Toen iedereen binnen was en de schoenen uit had (want dit is een regel), hebben wij ons voorgesteld en het paspoort laten zien! Van ons Nederlands begrepen ze niet veel. Wij hebben daarom de Engelse versie laten invullen. Ook hebben we een Zweedse versie gekregen, dus laat jullie maar verrassen! De kinderen hebben rekenen gehad. Omdat ze zo moe waren, mochten zij twee rondjes om het gebouw rennen, zodat zij weer fit aan de volgende les (soort SEO) konden beginnen.

Het valt ons op dat de kinderen hier erg goed naar de meester luisteren. Ze werken heel zelfstandig en in alle rust. Ze vragen elkaar zoveel mogelijk. Verder vonden wij het heel leuk om te zien, dat er mogelijkheden zijnomzelf bezig te zijn. Ze hebbenhier op school namelijk een groentetuin,naaimachines,weefmachine en een ruimtemet machines waar je hout mee kan bewerken.In de klassen zie je dit ook terug. Ze hebben vissen/reptielen in de klas staan. De leerlingen moeten zelf zorgen voor voedsel en het verschonen van de bakken. Leuk hè?!

Nou wij gaan weer verder, want wij hebben vanmiddag een lekker dagje aan het strand gepland!

Ik hoop dat ik voor jullie morgen weer een weblog kan schrijven.

Veel liefs,

Juf Floor

Leni Weerts

Wat leuk om je reisverslag te lezen. Hopelijk leer je er veel van. Het is ook goed om te lezen dat je in zo'n 5-sterrenhotel terecht bent gekomen! (hahaha)
Geniet er nog maar lekker van.
Groetjes pap en mam.

Wouter Collaris

Hallo juf Floor,
De verhalen zijn erg leuk, ik kan er bijna geen genoeg van krijgen.